Monday, March 09, 2009

Svensk högermedia bär också ansvaret

De svenska tidningarna, genom dess överdrivna och i sammanhangen oansvariga nyhetsrapportering, bär också ansvaret för hur demostrationen i Malmö uppfattades/manipulerades i utlandet. I den inhemska planen har varit strävan att ta politiska poäng genom att exempelvis hårt spekulera omkring bland annat den - egentligen korrekta - närvaron i demostrationen av partiledare tillhörande oppositionen till den högerregeringen som dessa tidningar stödjer. Dessutom har man hårdvinklat betyselsen av vissa handlingar som - när sanningen kom fram i dag - visade sig att vara av en hel annan dimension. Läs hela i den här uppdateringen.

Marcello Ferrada-Noli, 9/3, 2009

Rapporteringen om demonstrationen i Malmo även här, och r, här, här, har, och här.

4 comments:

Anonymous said...

Det är nog ingen högervriden media som ligger bakom rubrikerna, det är ett oslagbart knep att sälja lösnummer. När alla genomskådar att det nya bantningstipset eller det livsfarliga dödsknarket bara är larviga överdrifter kanske vi slipper idiotiska rubriker. Tyvärr köper Svensson blaskan när det står om kändis i en fruktansvärd katastrofen, när det visar sig vara en klämd tumme som blev blå på Robinsson-Ola.

Anonymous said...

Ville mest bara säga att det språk du använder på din blogg är en fröjd för ögat, det får mig att tänka på Perry Anderson och hur hand handskas med språket i sina böcker.

Marcello Ferrada-Noli (Sweden) said...

Den sjuttiotalets amerikanska (vänsterliberale) författare av “The Origins of Postmodernity” och “Lineages of the Absolutist State”?
I would be honoured.

Anonymous said...

Just han. fantastiskt författare tycker jag